HOP Ouderkerk

LOGO H O P

Bij het Historisch Ontmoetings Punt (HOP) Ouderkerk kunt u nieuws, informatie en afbeeldingen vinden over de geschiedenis van Ouderkerk aan den IJssel.

Het HOP Ouderkerk wordt georganiseerd door de bibliotheek Krimpenerwaard vestiging Ouderkerk aan den IJssel, onze Historische Vereniging Ouderkerck op d’IJssel en het Streekarchief Midden-Holland.

Het Historisch Ontmoetings Punt (HOP) is een vaste plek in de bibliotheek van Ouderkerk aan den IJssel, Kerkweg 82d, 2935 AK Ouderkerk a/d IJssel, waar u informatie vindt over de geschiedenis van Ouderkerk aan den IJssel en omgeving.
Het HOP helpt u een begin te maken met genealogisch en historisch onderzoek. In het HOP zijn niet alleen boeken en naslagwerken over Ouderkerk aan den IJssel en omgeving te vinden, maar ook uitgaven van de historische verenigingen in de Krimpenerwaard en de Historische Encyclopedie Krimpenerwaard (HEK). Verder organiseert het HOP allerlei gratis activiteiten: workshops, lezingen, activiteitenmiddagen en kleine tentoonstellingen.

Op de website van bibliotheek Krimpenerwaard kunt u zoeken naar titels van boeken die beschikbaar zijn binnen de collectie van de Krimpenerwaard. Dit kan via de catalogus o.a. door te zoeken op het onderwerp Krimpenerwaard. Gevonden titels kunnen worden gereserveerd door leden van de bibliotheek. Tevens vindt u op de website de openingstijden van de bibliotheek en het HOP.

De website van het Streekarchief Midden-Holland biedt toegang tot een schat van informatie en beeldmateriaal voor uw stamboom- en historisch onderzoek.

Tentoonstelling

In het HOP Ouderkerk is er tot en augustus 2018 een expositie te zien met het thema "Boeren, burgers en buitenlui". Deze tentoonstelling sluit aan bij grote tentoonstelling van de Historische Vereniging in de Oudheidskamer Dorpsstraat 19, Ouderkerk aan den IJssel. Daarnaast zal in 2018 aandacht worden besteed aan de herdenking van de watersnoodramp van 1953 en aan het verzet in de 2de wereldoorlog.

De activiteiten van het HOP zijn gratis. Voor lezingen bij de HOP graag vooraf aanmelden. Dit kan telefonisch (0180 681971), aan de balie van de bibliotheek of per email: Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.

Lezingen gaan door bij voldoende deelname (minimaal 6 personen).